Peter Dehing Dance Studios

Interne vooropleiding dans

 

De interne vooropleiding dans wat is dat?

Gelukkig zijn er steeds meer jonge mensen die iets meer willen met dansen dan alleen maar een uurtje in de week voor hun plezier. Ze willen van dansen eventueel hun beroep van maken, als danser kan dat bijvoorbeeld  op vele gebieden zoals jazztoneel, musical, moderne of klassieke danser. Ook kan het zo zijn dat iemand zelfs al op vrij jonge leeftijd al weet dat hij of zij dansdocent wil worden, verbonden aan een school of zelf een balletschool beginnen. Wat veel mensen niet weten is dat het dus een iets andere opleiding is als je toneeldanser wil worden (uitvoerend) of dat je docent wil worden. Nu als je zoiets graag zou willen doen is een goede voorbereiding op een dansopleiding door de vooropleiding dans zeker geen luxe. Ten eerste geeft het je een goede basis om audities te doen, maar het kan je ook vertellen of dit wel echt is wat je uiteindelijk voor je beroep wil doen. Peter Dehing Dance Studios heeft een speciaal pakket samengesteld voor diegene die dus eventueel later van dansen hun beroep willen maken. Middels een gesprek met de ouders en de leerling gaan we kijken wat de leerling eigenlijk echt graag zou willen gaan doen op dansgebied. Vervolgens stippelen we dan samen een zo breed mogelijke route uit waarmee de leerling dan de meeste kans van slagen zal hebben, bij het uitzoeken van een vervolgstudie in haar of zijn richting.

De leerlingen van de interne vooropleiding krijgen lessen in de volgende vakken:

  • Klassiek ballet,
  • Moderne dans,
  • Jazzballet,
  • Tapdans / Tapdance

Ook komen losse workshops met vakken als Flamenco en Dansexpresse en Afro Primitief (Afrikaanse dans) & Caractere (Volksdans) aan bod.

Beloven kunnen we niets maar eraan werken wel, en zeker met resultaat, alleen in het schooljaar 2016 ging 1 leerling van Peter Dehing Dance Studios door met een vervolgopleiding op de dansacademie in Tilburg, in het schooljaar 2015 gingen er 2 leerlingen hun vervolgstudie doen bij Broadway Dance Center in New York. In 2016 gaat er een leerling en vervolg opleiding doen.

Wil je echt meer bereiken met dansen, vertel het ons en maak een afspraak samen met je ouders!

Bel voor meer info: 0485-314168

 

De samenwerking met Broadway Dance Center (BDC) in New York.

BDC en Peter Dehing Dance Studio’s zijn geen onbekenden van elkaar.

Reeds sinds jaren kennen ze in meerdere opzichten een samenwerking. Peter doceert nog vaak als Guest Teacher lessen bij Broadway Dance Center in New York.

http://www.broadwaydancecenter.com/faculty/bios/dehing_peter.shtml

Voor de nederlandse leerlingen is er een mogelijkheid voor het International Student Visa Program. Een programma in te vullen voor 3 of 6 maanden of zelf een heel jaar.

Waarbij BCD zorgt voor een studenten verblijfsvergunning, en waarmee je dan kunt studeren met een aantal verplichte dansvakken en een aantal dansvakken naar keuze.

Ook heeft BCD adressen waar je tijdens de studie tijd zou kunnen wonen.

Peter Dehing en Diane King (huidige directeur BDC) & Allison Teitelbaum (voormalige directie BDC) zijn al jaren goede vrienden en delen meer samen dan hun passie voor de dans en de beide balletstudio’s.

Zo was ook in 2009 Peter Dehing weer tijdens de zomermaanden werkzaam en begin April 2010 als docent bij BDC.

Ook komt het voor dat leerlingen vanuit de interne vooropleiding, of Cios of ROC dansopleiding, of zelfs leerlingen met een volwaardige dansopleiding alsnog ervoor kiezen om een vervolg studie bij BDC te doen. Meer weten bel: 0485-314168.